Bespilotne letelice za pet osnovnih škola sa teritorije školske uprave Zrenjanin

0
179

U OŠ “Petar Petrović Njegoš” uručene su bespilotne letelice predstavnicima pet osnovnih škola sa teritorije školske uprave Zrenjanin.

Nakon uspešno realizovanog Global Granta u kome je u dve faze donirano blizu 600 računara u 130 škola, Ministarstvo za prosvetu, nauku i tehnološki razvoj Republike Srbije i Rotari Distrikt  Srbije i Crne Gore potpisali su 29. januara 2019.godine Memorandum za realizaciju novog projekta pod nazivom „Za lepšu školu“. U OŠ “Petar Petrović Njegoš” u Zrenjaninu uručene su bespilotne letelice predstavnicima pet osnovnih škola sa teritorije školske uprave Zrenjanin. Nešto više o projektu rekao je Vladimir Matić, guverner Distrikta Rotari kluba.

U ime Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja odnosno sektora za digitalizaciju obratio se Stefan Dragićević koji je govorio o benefitima programiranja sa dronovima.

Grad Zrenjanin ima dugogodišnju saradnju sa Rotari klubom. Prva akcija organizovana je nedavno u Tarašu istakla je Jelena Dragić, načelnica Odeljenja za društvene delatnosti.

Fjodor Ćirić, koordinator akcije, istakao je da akcija ima veliki značaj kao i da se Rotari klub trudi da što više uradi po pitanju školstva.

Cilj projekta ,,Za lepšu školu’’ je kontinuirana akcija opremanja i pomoć školama kroz doniranje novih ili starih računara, opremanje kabineta i učionica savremenom opremom, stipendiranje talentovanih učenika, opremanje đačkih kuhinja, biblioteka i fiskulturnih sala, uređivanje školskih dvorišta i terena i pomoć na druge načine shodno potrebama škola i mogućnostima Distrikta, Rotari kluba i partnera.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here