Đorđe Vukadinović: REM je postao ogromno telo sa veoma dobrim platama

0
105

Narodni poslanik u Skupštini Srbije Đorđe Vukadinović je izjavio da je REM postao ogromno telo sa veoma dobrim platama i sa velikim brojem službenika koje praktično ne služi ničemu.

Nedavno održani protest građana ispred prostorija Regulatornog tela za elektronske medije-  REM-a, je između ostalog organizovan i zbog nereagovanja REM-a na neprikladne sadržaje na televizijama sa nacionalnim frekvencijama. U izveštaju Službe za nadzor REM-a, je navedeno da su rijaliti programi kod pojedinih komercijalnih televizija sa nacionalnom frekvencijom činili blizu pedeset odsto ukupno emitovanog sadržaja. Hoće li najavljene promene članova REM-a doneti nešto novo u radu tog tela,glasilo je pitanje koje smo postavili narodnom poslaniku u Skupštini Srbije Đorđu Vukadinoviću.

Aktivisti Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti  su  ispred zgrade Regulatornog tela za elektronske medije zahtevali da Skupština Srbije razmatra izmenu Zakona o elektronskim medijima kojim bi se regulisao rijaliti program i govor mržnje na televizijama sa nacionalnom frekvencijom. Iz tog udruženja su poručili da su za izmenu zakona prikupili više od četrdeset dve hiljade potpisa građana. Predloženo je da se  rijaliti programi ne emituju između 18 i 23 časa,a uvelo bi se obaveznih pola sata kulturnog programa za decu i mlade na televizijama sa nacionalnom frekvencijom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here