Predsednik Vučić posetio Smederevsku Palanku i Veliku Planu

0
135

Predsednik Aleksandar Vučić  je poručio u Smederevskoj Palanci da je došao u taj kraj da pokaže da država brine o svim građanima i da su i Smederevska Palanka i Velika Plana važni koliko i veliki gradovi, a da je život običnih ljudi najvažnija stvar.

Aleksandar Vučić je nakon obilaska rekonstruisanog regionalnog puta Velika Plana – Smederevska Palanka rekao da nije došao na saobraćajnicu zašto što je to remek delo, već zbog toga što ima puteva koji sedamdeset godina nisu građeni niti obnavljani.On je naglasio da je došao i da poruči koliko je važno da se pokaže pažnja i drugačiji odnos prema običnim ljudima. U tom smislu, najavio je da će u narednom periodu devet stotina miliona evra biti uloženo u pet hiljada km regionalnih i lokalnih puteva.

Predsednik Vučić je primetio da je put koji je obišao poslednji put obnovljen 1983. godine, i to delimično. On je istakao da je bilo potrebno trideset šest godina da bude rekonstruisan taj put i da se  poveže osamdeset hiljada stanovnika dva grada. Time su stvoreni novi uslovi za dolazak investitora. Vučić je dodao da se razgovara sa korejskom kompanijom, koja će, ukoliko dođe u Srbiju, u tom kraju otvoriti novih sedam stotina radnih mesta, što znači da će isto toliko porodica biti obezbeđeno. Razgovara se i sa Rusima i drugim prijateljima oko prozivodnje vagona, što bi,bila nova injekcija za Smederevsku Palanku, ali i za Kraljevo.

Saobraćajnica, koju je predsednik obišao, povezuje Smederevsku Palanku sa Koridorom 10, a ukupna vrednost radova, ukljućujući i radove na mostu, iznosi  sedam stotina osamnaest  miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here