Novogodišnji koktel i dodela nagrada grada Zrenjanina

0
126

U Baroknoj sali Gradske kuće, održan je svečani novogodišnji koktel i dodela Nagrade grada Zrenjanina koje su uručene Episkopu Nikanoru i dirigentu Zorici Kozlovački.

Tradicionalno, na isteku kalendarske godine, u Baroknoj sali Gradske kuće održan je novogodišnji koktel i svečano su dodeljene Nagrade grada Zrenjanina za 2019. godinu. Nagradu Grada Zrenjanina uručio je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i predsednik Skupštine grada Zrenjanina Oliver Mitrović. Njegovo preosveštenstvo Episkop Nikanor i Omladinski mešoviti hor Muzičke škole „Josif Marinković’’ iz Zrenjanina dobitnici su najznačajnijeg godišnjeg priznanja, Nagrade grada Zrenjanina.

Episkop Nikanor je odlučio da upravo Zrenjanin, iako nije sedište eparhije, bude grad u kome će se održati centralna svečanost za Banat. Uz izuzetno poštovanje i domaćinski odnos prema našem gradu, iskazao je i lično angažovanje u svemu što Zrenjanin poslednjih godina čini na polju obnove duhovnosti i srpske sabornosti, rekonstrukciji postojećih i izgradnji novih hramova na svojoj teritoriji. Episkop je takođe uručio nagradu gradonačelniku grada Zrenjanina, Čedomiru Janjiću.

Omladinski mešoviti hor Muzičke škole „Josif Marinković’’, pod dirigentskom palicom Zorice Kozlovački, na najlepši način neguje izuzetno bogatu i dugu tradiciju horskog pevanja u našem gradu i produžava niz uspeha i zapaženih nastupa koje su horovi iz Zrenjanina imali širom naše zemlje i inostranstva.

Nakon dodele Nagrade grada Zrenjanina za 2019.godinu upriličen je koktel u Baroknoj sali Gradske kuće.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here