U Skupštini Srbije došlo do incidenta

0
134

U Skupštini Srbije je došlo do incidenta nakon što su poslanici Dveri Boško Obradović i Ivan Kostić ušli na sednicu kako bi izrazili nezadovoljstvo što srpske vlasti nisu reagovale na usvajanje Zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori.

Obradović i Kostić su se sukobili sa šefom poslanika naprednjaka Aleksandrom Martinovićem, posle čega je nastao opšti metež.

Kako su preneli mediji, noseći transparente “Vučić i Milo – braća blizanci” i “Srbijo, zašto ćutiš?”, Obradović i Kostić su stali za govornicu parlamenta i upitali poslanike vladajuće koalicije zašto ne reaguju na usvjanje Zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori i hapšenje poslanika Demokratskog fronta.

Šef poslanika naprednjaka Aleksandar Martinović u jednom trenutku je ustao iz poslaničke klupe i prišao govornici, ali se Kostić isprečio između njega i Obradovića, došlo je do povlačenja, a zatim je lider Dveri odgurao Martinovića. Nastao je opšti metež i guranje u kojem je, pored poslanika Dveri i vladajuće koalicije, učestvovao i ministar odbrane Aleksandar Vulin. Jedan od poslanika SNS-a oteo je transparente poslanicima Dveri i pocepao ih.  Situacije se nakon nekoliko minuta smirila.

Predsednik Dveri Boško Obradović je izjavio da protestom u sali Skupštine Srbije nije želeo da izazove nikakav incident, već da pozove vladajuću koaliciju da parlament zauzme jedinstven stav prema usvajanju Zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori. On je rakao da ne može Aleksandar Martinović da uzima pravdu u svoje ruke, da se fizički obračunava ili da cepa transparente”.

Šef Poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović je izjavio da je spreman da trpi sve političke i pravne sankcije zbog svog ponašanja u parlamentu, ali je ukazao da je ponašanje poslanika Dveri Boška Obradovića prevršilo svaku meru.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here