Članovi PUPS-a traže smenu funkcionera

0
287

Grupa članova i predsednici Mesnih odbora PUPS-a u Novom Sadu su zatražili od rukovodstva partije i predsednika Milana Krkobabića da smeni i isključi iz partije rukovodioce stranke u Pokrajini i u Novom Sadu.

Grupa od šesnaest članova PUPS-a u pismu Glavnom i Izvršnom odboru, zatim Pokrajinskom odboru, Disciplinskoj komisiji PUPS-a kao i predsedniku  stranke Milanu Krkobabiću zahteva smenu predsednika i sekretara Pokrajinskog odbora PUPS-a Miroslava Španovića i Nade Marković. Istovremeno, je zatražena i smena v.d. predsednika i potpredsednika Gradskog odbora u Novom Sadu Živorada Arsića,  Miodraga Badnjarevića i Marice Matijević.

Potpisnici zahteva su naveli da su članovi PUPS-a čija se smena traži, ‚‚nesporno kršili Statut partije i zloupotrebljavali su funkcije.‚‚ Zbog prisutnog  nepotizma, lošeg rada u Pokrajini koji se ogleda u tome da  u preko dvadeset opština nema organizovane partijske strukture, visoki fukcioneri Pokrajinskog odbora u Novom Sadu su izazvali i raskol koji će dovesti do gašenja partijske organizacije.  Pored toga imenovani su učestvovali i u prikrivanju saznanja o  kriminalnoj prošlosti pojedinih funkcionera partije, a na teret im se stavlja i učestvovanje u pojedinim aferama. Zbog svega toga deo članova PUPS-a i predsednici Mesnih odbora u Novom Sadu traže razrešenje imenovanih funkcionera i njihovo isključenje iz Partije ujedinjenih penzionera Srbije. Zahtev je rukovodstvu PUPS-a upućen 16. decembra, ali u PUPS-u još uvek nije bilo reakcije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here