Kosta Čavoški: Protesti probudili građane, posebno mlade ljude

0
174

Akademik Kosta Čavoški je ocenio da su protesti koji se održavaju veći više od godinu dana u Srbiji, probudili građane, a posebno mlade ljude koji su shvatili zašto se protestuje.

Protest “1 od 5 miliona”, više od godinu dana otkako je počeo, menjao je ciljeve i organizatore, ali je održao grupu građana koja svake subote u nizu izlazi na ulice protiv vladajuće koalicije. Prvi protest održan je 8. decembra 2018.g., a nosio je naziv “Stop krvavim košuljama”, što je bio odgovor na napad koji je doživeo Borko Stefanović uoči tribine u Kruševcu. Da li su protesti  prodrmali političke strukture u Srbiji ili su i dalje trošenje energije građana bez rezultata,pitali smo akademika Kostu Čavoškog.

Protesti su prema ocenama političkih analitičara, značajno promenili političku scenu koja je do tada bila mirna i stabilna. Probudili su građane širom zemlje koji su u velikom broju izlazili na ulice širom Srbije. Protesti su naterali i opoziciju da izađe iz Skupštine, a kao rezultat toga je došao i negativan izveštaj za vlast od strane Evropske komisije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here