Ministar zdravlja Zlatibor Lončar apelovao na sve, da ne idu u područja gde se pojavio koronavirus

0
83

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je izjavio da u Srbiji nema razloga za paniku nakon što se u Kini pojavio novi koronavirus, koji se širi i na druge zemlje, ali da će kontrola na našim graničnim prelazima biti pojačana.

Lončar je naveo da je Ministarstvo zdravlja sve vreme u kontaktu sa Svetskom zdravstvenom organizacijom, ali da od te organizacije još nisu stigle nikakve bitnije preporuke, poput zabrane putovanja. On je, ipak, apelovao na sve koji žive u Srbiji da u ovom periodu, bez preke potrebe, ne idu u područja gde se pojavio koronavirus, čiji su simptomi povišena temperatura, malaksalost i otežano disanje.

Prema njegovim rečima, oni koji su već otišli ili se vraćaju iz tih područja u Srbiju, a imaju bilo kakve simptome, neophodno je da se na vreme jave lekaru.

Kada je naša zemlja u pitanju, za sada nema mesta panici, ali to ne znači da treba da se opustimo. Srbija će dok ne stignu zvanične preporuke Svetske zdravstvene organizacije, pojačati nadzor i kontrolu na graničnim prelazima.

Svetska zdravstvena organizacija održaće sutra sastanak stručnog odbora za hitne slučajeve zbog epidemije koronavirusa u Kini.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here