Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović je ocenio da su izborni uslovi od 2016.g. gori nego što su bili , a to se posebno odnosi i na ukidanje medijskih sloboda.

Ana Brnabić je ocenila da Vlada kontinuirano radi na poboljšanju izbornih uslova od 2016. godine i da izborne uslove, kako je navela, menjamo ‚‚ne zbog toga što želi opozicija ili zbog Evropske unije, već zato što želimo da Srbija bude evropska, moderna, jaka i napredna država i jer smo dovoljno odgovorni da je takvom učinimo.‚‚ Predsednika Srpskog pokreta Dveri Boška Obradovića smo pitali kako komentariše premijerkinu izjavu.

Ana Brnabić je govoreći o izbornim uslovima izjavila da ako danas pogledamo izborne uslove i one od pre 2012. godine, ‚‚to je kao nebo i zemlja, počevši od medija, jer 2012.g. nije bilo medija koji su u potpunosti podržavali opozicione stranke. Nije bilo medija poput televizija N1 i Nove S, listova kao što su Danas, NIN, Blic, istraživačkih medija poput BIRN-a, CINS-a i KRIK-a. Srbija danas ima više istraživačkih medija od bilo koje druge zemlje u okruženju, a svega toga, prema njenim rečima,  nije bilo 2012. godine i godinama pre toga.