Predsednik Vučić u Davosu prisustvovao skupu na kojem se obratio predsednik SAD-a

0
76

Predsednik Aleksandar Vučić je u Davosu prisustvovao skupu na kojem se obratio predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp, a na marginama Foruma se sastao sa savetnikom za nacionalnu bezbednost predsednika SAD Robertom O’Brajanom.

Drugog dana boravka, pred početak panela „Diplomatski dijalog na temu Zapadnog Balkana“, predsednik Vučić se sastao i sa predsednikom Vlade Hrvatske Andrejem Plenkovićem. Govoreći o susretima u Davosu predsednik je rekao da su za Srbiju najvažniji bili razgovori sa savetnikom za nacionalnu bezbednost predsednika Trampa, Robertom O`Brajanom. U pitanju je bio otvoren, iskren i veoma prijateljski razgovor. Predsednik je rekao O’Brajenu da smo jedina zemlja, ne samo u našem regionu, već u širem okruženju koja je podržavala izbor predsednika Trampa i da bismo mnogo voleli da ga ugostimo u Beogradu, kao i gospodina O`Brajana. Razgovaralo se o američko-srpskim odnosima, a za Srbiju su veoma važni odnosi sa najmoćnijom zemljom sveta. Predsednik je rekao da se  primećuje razlika u odnosu na prethodne administracije, jer sada aktuelna administracija pokazuje poštovanje prema Srbiji. Savetnik O`Brajan je govorio uvažavajućim tonom o našoj zemlji i našem narodu i izrazio je spremnost da sarađujemo u svim važnim pitanjima.

Predsednik Vučić je na radnom ručku na temu “Generisanje rasta za Centralnu i Istočnu Evropu” razgovarao sa predsednicima Poljske i Litvanije, Andžejem Dudom i Gitanasom Nausedom, a sastao se i sa predsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj Sumantrom Čakrabartijem.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here