Ministarstvo zdravlja i sve službe prate epidemiološku situaciju povodom pojave korona virusa

0
185

Direktor Instituta za javno zdravlje Srbije Verica Jovanović je izjavila da Ministarstvo zdravlja i sve službe prate epidemiološku situaciju i da je na graničnim prelazima pojačana kontrola povodom pojave korona virusa.

Direktor Instituta za javno zdravlje Srbije Verica Jovanović je izjavila da Ministarstvo zdravlja i sve službe prate epidemiološku situaciju, i da je na graničnim prelazima pojačana kontrola povodom pojave korona virusa. Ministarstvo zdravlja, mreže instituta za javno zdravlje i sve zdravstvene ustanove kontinuirano prate epidemiološku situaciju i primenjuju sve preporuke. Dr Verica Jovanović je rekla da su sistem zdravstvene zaštite i granična inspekcija prvi kontakt na ulazu u našu zemlju, gde se posle skrininga primenjuju procedure koje se inače primenjuju kada su u pitanju respiratorne infekcije od posebnog značaja.

Infekcija korona virusom izaziva simptome slične gripu, a može da dovede do ozbiljne bolesti pluća. Svetska zdravstvena organizacija je saopštila da je potvrđeno prenošenje virusa sa čoveka na čoveka. Na poslednjoj sednici Komitet Svetske zdravstvene organizacije za hitne slučajeve nije doneo odluku o proglašenju javnozdravstvenih pretnji od međunarodnog značaja. Kako je saopšteno, o tome će biti odlučeno tokom ove nedelje u sedištu Komiteta u Ženevi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here