Predsednik Vučić se sastao sa specijalnim izaslanikom predsednika SAD Ričardom Grenelom

0
92

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se sastao sa specijalnim izaslanikom predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa za Kosovo i Metohiju Ričardom Grenelom, sa kojim je razgovarao o ekonomskom napretku i infrastrukturnoj povezanosti regiona i odnosima Beograda i Prištine. 

Predsednik Vučić je istakao da je sa Grenelom razgovarao o unapređenju životnog standarda naših građana i ekonomske i infrastrukturne povezanosti u regionu. On je rekao da je američkom izaslaniku izneo sve probleme koje imamo od uvođenja taksi na robu iz Centralne Srbije. Zbog toga je od izuzetne važnosti da takse budu ukinute.

Ričard Grenel je rekao da je u Prištini, na sastancima sa svim liderima i poslovnom zajednicom, istakao da takse od sto odsto na srpsku robu moraju da budu ukinute i da su neprihvatljive, ali i da kampanja povlačenja priznanja Kosova mora da se zaustavi.

Grenel i istakao da je došao zbog povezivanja i da nema veliku agendu. On je naglasio da treba da se krećemo u pravcu privrede, otvaranja novih radnih mesta, a to znači i ukidanje taksi, jer će dovesti do većeg bogatstva i normalnije situacije u trgovini.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here