Predsednik Vučić razgovarao u Jerusalimu sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem

0
106

Predsednik Aleksandar Vučić je razgovarao u Jerusalimu sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem o položaju srpskog naroda i nedavno usvojenom zakonu o verskim slobodama.

Predsednik je preneo da su njihova stanovišta i pozicije veoma udaljene, kao i da po tim pitanjima nije moguće postići zajednički stav. On je rekao da je razgovor bio dug, težak i kompleksan. Dva predsednika su razgovarali svesni da Srbija i Crna Gora nikada ne smeju da budu antagonizovane jedna drugoj i da je neophodno da se u najkraćem mogućem roku nastave razgovori koji bi vodili daljem spuštanju tenzija i pronalaženju rešenja.

Vučić je dodao da su tema bile i evrointegracije. Bilo je reči o evropskom putu Srbije i Crne Gore i dogovorena je veća koordinacija u budućim nastupima pred evropskim institucijama, kao i nastavak razgovora o većoj slobodi i brzini protoka roba, ljudi, kapitala i usluga u našem regionu.

Aleksandar Vučić je sa Đukanovićem razgovarao tokom večere koju je predsednik Izraela priredio za više desetina šefova država i vlada uoči obeležavanja 75. godišnjice oslobođenja koncentracionog logora Aušvic.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here