Aleksandar Šešelj: Alarmantno zagađenje vazduha u Srbiji

0
60

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj izjavio je da zagađenje vazduha u Srbiji ne bi trebalo da služi za marketinške svrhe radi dobijanja političkih poena.

Činjenice da je Ministarstvo prosvete školama poslalo kontradiktorna uputstva za praćenje preporuka kada je zagađenje visoko, formiranje Vladine Radne grupe iako ona već postoji, kao i potenciranje kandidature Beograda za zelenu prestonicu Evrope, deluju kao zamajavanje sa građanima i smejanje u lice zahtevima za zdravo i bezbedno okruženje. Kako Srpska radikalna stranka komentariše alarmantno zagađenje vazduha u Srbiji, pitali smo zamenika predsednika SRS Aleksandra Šešelja.

Vlada Srbija će inače formirati telo koje će koordinisati rad svih državnih organa, obaveštavati javnost i predlagati i analizirati efekte mera koje Srbija sprovodi radi zaštite životne sredine. Kao najveći efekti koji negativno utiču na kvalitet vazduha označeni su: kućna ložišta, grejanje na fosilna goriva, veliki broj motornih vozila i nepovoljni meteorološki uslovi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here