U Novom Sadu je u prisustvu premijerke Ane Brnabić  otvoren novoizgrađeni Naučno-tehnološki park, namenjen Fakultetu tehničkih nauka.

U pitanju je  zajednički projekat Vlade Srbije i Pokrajinske vlade uz podršku Grada Novog Sada i Fakulteta tehničkih nauka, vredan dvadeset šest miliona evra. Predsednica Vlade Ana Brnabić istakla je ovom prilikom da Srbija do 2014. nije imala ni jedan jedini naučno-tehnološki park, a da će do kraja mandata ove Vlade imati četiri takva parka i celu mrežu startap centara.

Sredinom godine deo Naučno-tehnološkog parka biće iznajmljen startap i IT kompanijama. Reč je o pametnoj i zelenoj zgradi, koja će imati višestruki značaj, pre svega u domenu povezivanja nauke i privrede, u oblasti informacionih tehnologija i startap projekata. Inače, ovo je samo jedna od zajedničkih investicija koje su realizovane zahvaljujući principu okupljanja oko projekata, koji je postavljen kao prioritet u radu Pokrajinske vlade.

Otvaranju Naučno-tehnološkog parka su prisustvovali ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, članovi Pokrajinske vlade i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.