U Kristalnoj dvorani održano Prvenstvo Srbije u veslanju na ergometrima

0
104

U subotu, 1. februara u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu održano je Prvenstvo Srbije u veslanju na ergometrima, koje je okupilo 435 takmičara. Kao i prošle godine takmičenje su organizovali klubovi Zreneks i Begej.

U organizaciji Veslačkog saveza Srbije i zrenjaninskih veslačkih klubova „Begej 1883“ i „Zreneks 1995“ proteklog vikenda u Kristalnoj dvorani održano je Prvenstvo Srbije u veslanju na ergometrima. Takmičenje je otvorio pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura, koji je istakao značaj povezivanja dva kluba, konkurenta iz istog sporta, u ostvarenju zajedničkog cilja, a to je uspešna organizacija značajnog domaćeg takmičenja. Prvenstvo Srbije u veslanju na ergometrima je po drugi put održano u Zrenjaninu, a ovog puta okupilo je 435 takmičara iz svih klubova iz Srbije.

Lužaić se osvrnuo na prošlogodišnje rezultate državnog prvenstva održanog u Zrenjaninu, a izneo je i svoja očekivanja za ovogodišnje prvenstvo Srbije. Kao i prošle godine, i ove na Prvenstvu Srbije prikupljan je novac u okviru akcije „Sportom za bolje sutra“.

Ovogodišnje Prvenstvo Srbije propustila je članica Zreneksa Ana Milinković, ali su očekivanja bila velika kada je u pitanju 8 veslača koji su se nadmetali ove godine. Kada je u pitanju 2019. godina „Zreneks“ je zabeležio sjajne rezultate.

Najviše uspeha na Prvenstvu Srbije imali su veslači beogradskog „Partizana“, koji su sa 105 bodova osvojili prvo mesto u ekipnom plasmanu. Druga je bila ekipa „Smedereva“, koja je osvojila 51 bod, a treća „Crvena Zvezda“ sa 37 osvojenih bodova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here