Predsednik Vučić uputio pismo predsedniku Narodne Republike Kine Si Đinpingu

0
96

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je uputio pismo predsedniku Narodne Republike Kine Si Đinpingu, u kome je navedeno da građani Srbije dele tugu sa bratskim kineskim narodom zbog žrtava epidemije korona virusa.

U pismu predsednika Srbije je navedeno: „Mi u Srbiji delimo tugu sa bratskim kineskim narodom zbog žrtava epidemije korona virusa. Molim Vas da naše duboko saosećanje prenesete porodicama preminulih, a obolelima izraze ohrabrenja da se izbore sa ovom bolešću.

Dok delimo brigu zbog mogućih posledica bolesti i sa Vama strepimo nad svakim obolelim, u isto vreme sa divljenjem pratimo kako se odvažno suočavate sa ovim „demonom“, kako Vi nazivate korona virus, uvereni da ćete, Vašom mudrom politikom, naći rešenja i pobediti ga. Kina, u ovim teškim trenucima, dok nezamislivom brzinom završava bolnice u gradu Vuhanu, pokazuje svoju snagu, koju crpi iz jedinstva rukovodstva i naroda. To, u vremenima izazova, može samo zemlja sa snažnim i posvećenim liderom.

Dragi prijatelju, ukoliko Srbija, kao mala zemlja, ali veliki prijatelj Kine, može da pomogne na bilo koji način, mi smo spremni da, u okviru svojih mogućnosti, tu pomoć i uputimo.

Do skorog viđenja na Devetom samitu Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope u Pekingu, primite izraze mog dubokog uvažavanja“, navedeno je u pismu predsednika Vučića.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here