Nikola Jovanović: Alternativa aktuelnom režimu zajedničko delovanje opozicije i građana

0
73

Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović je rekao da je alternativa aktuelnom režimu oličena u zajedničkom delovanju opozicije i građana koji žele da imaju pravnu državu.

Prema ocenama pojedinih zapadnih analitičara  ako se uporedi današnja situaciju u Srbiji sa onom kakva je bila 2012. godine, tada su u Srbiji postojale kakve-takve institucije, mada ni politika tadašnjeg predsednika Tadića nije bila ni blizu toliko demokratska kao što je on pokušavao da je prikaže. Prema istim ocenama postojala je neka politička alternativa, koja je mogla da preuzme vlast od vladajuće garniture. U ovom trenutku, ako bi se sadašnja vlast iznutra urušila, u Srbiji se ne vidi politička snaga koja bi mogla preuzeti vođenje zemlje što ozbiljno zabrinjava. Potpredsednika Narodne stranke Nikolu Jovanovića smo zamolili za komentar ovakve analize.

Prema mišljenju političkih analitičara iako se iz subote u subotu održavaju demonstracije, ‚‚protestnom pokretu na ulicama polako ponestaje snage.‚‚ Ima dosta ljudi koji navode da bi Vučić verovatno pobedio i pod fer izbornim uslovima. Bojkotom opozicione partije, kako se objašnjava, skreću pažnju na sopstvene slabosti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here