Gordana Čomić o unapređenju rada Narodne skupštine

0
153

Generalna sekretarka Demokratske stranke Gordana Čomić je ocenila da civilni sektor može svojim delovanjem u velikoj meri pomoći unapređenju rada Narodne skupštine .

Sredinim jula prošle godine nevladina organizacija Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost- CRTA je objavila četrdeset šest konkretnih i sprovodivih preporuka za unapređenje rada Narodne skupštine. Fokus se je bio usresređen na postupak izrade, diskusije i usvajanje zakona, kao i sprovođenje kontrole nad izvršnom vlašću. Generalnu sekretarku Demokratske stranke Gordanu Čomić smo zamolili da odgovori na pitanje koliko civilni sektor svojim predlozima može  uticati na poboljšanje rada Skupštine i na unapređenje dijaloga relevantnih političkih aktera.

Namera CRTE bila je da pomogne da se dijalog vrati u parlament Srbije. Jedna od preporuka Parlamentu bila je da uputi poziv Venecijanskoj komisiji za mišljenje o Poslovniku o radu, a CRTA je preporuke ponudila kao polaznu osnovu za argumentovanu diskusiju o rešenjima za unapređenje rada parlamenta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here