Obeležena 12. godišnjica rada Kancelarije za mlade u Zrenjaninu

0
212

U Baroknoj sali gradske kuće svečano je obeležena 12. godišnjica rada Kancelarije za mlade u Zrenjaninu. Za volontera godine proglašen je Lazar Došenović.

Skupu su prisustvovali članovi i volonteri kancelarije za mlade, kao i predstavnici ustanova i institucija sa kojima ova kancelarija sarađuje. Sumirajući rezultate rada tokom prethodnih 12 godina predstavnici Kancelarije za mlade su istakli da se od samog osnivanja kancelarije njeni članovi trude da se život mladih u Zrenjaninu poboljša kako iradom strateških dokumenata tako i brojnim projektima, a sve sa ciljem da mladi ostanu u našem gradu i doprinose njegovom razvoju.

Volonteri kancelarije za mlade učestvovali su u organizaciji brojnih manifestacija u našem gradu u protekloj godini. Planovi rada Kancelarije za mlade za narednu godinu fokusirani su na rad Omladinskog kluba. Za volontera godine proglašen je Lazar Došenović.

Kancelarija za mlade u Zrenjaninu počela je sa radom 6. februara 2009. godine, sastavni je deo Gradske uprave grada Zrenjanina i njena je posebna organizaciona jedinica, a osnovana je u okviru procesa implementacije Nacionalne strategije za mlade Republike Srbije. Kancelarija je zadužena za kreiranje i sprovođenje omladinske politike na nivou grada, a njeni ciljevi su afirmacija mladih i njihovo uključivanje u društvo, pružanje podrške inicijativama i projektima mladih, promovisanje zdravih stilova života, ekonomsko osnaživanje mladih, neformalno obrazovanje i informisanje mladih, pružanje mogućnosti za kvalitetno provođenje slobodnog vremena, promovisanje vrednosti tolerancije, poštovanje ljudskih prava i ravnopravnosti, prevencija destruktivnog ponašanja mladih i promovisanje volonterskog rada.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here