Manifestacija “Beloblatska kobasicijada” najavljena za nedelju 16. februara

0
157

U Multimedijalnoj sali Gradske kuće najavljena je tradicionalna manifestacija ,,Beloblatska kobasicijada’’ koja će biti održana u nedelju, 16. februara.

U nedelju, 16.februara, održaće se tradicionalna gastronomsko-turistička manifestacija ,,Sedma beloblatska kobasicijada’’ najavljeno je na konferenciji za novinare. O programu i značaju manifestacije govorili su Duško Radišić pomoćnik gradonačelnika, Zoran Ljubotina direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina i Miroslav Markuš predsednik Saveta MZ Belo Blato. Direktor Turističke organizacije Zrenjanina Zoran Ljubotina najavio je da se ove godine očekuje preko 10 000 posetilaca i to ne samo iz Srbije već i iz regiona.

Govoreći o programu ovogodišnje manifestacije predsednik Saveta MZ Belo Blato Miroslav Markuš istakao je da program kreće ujutru u 8h, a zvanično otvaranje biće u 11h. Pored izloženih proizvoda, posetioci će moći da uživaju i u bogatom kulturno-umetničkom programu.

Centralni događaj manifestacije je ekipno takmičenje u pravljenju svežih domaćih kobasica i takmičenje za najbolju domaću rakiju.  Pored toga biće organizovane prodajne izložbe suhomesnatih proizvoda, rakije, vina, sireva, slatkiša i meda, kao i alata i pribora za svinjokolje, starih zanata i slično.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here