Slobodan Reljić o bezbedonosnoj situaciji u Srbiji

0
352

Novinar Slobodan Reljić je izjavio da politika sigurnosnog obezbeđenja Srbije govori o dramatičnom stanju u regionu ali i da govori o budućnosti na koja nas očekuje.

Pojedini opozicioni političari su ocenili da je predstavljanje ruskog sistema S-400 na vojnoj vežbi u Srbiji predizborni politikantski potez jer, pregovori sa EU, a potom i članstvo podrazumevaju i jedinstven bezbednosni okvir. Takođe ocenjeno je i da vlast navodno vodi prozapadnu politiku, a s druge strane se  pravi rusofilsko javno mnjenje, pa se ‚‚tako jedno govori, drugo se radi, a treće se misli”. Novinara Slobodana Reljića smo pitali šta je prema njegovoj oceni, poruka domaćoj i stranoj javnosti posle pokazivanja sistema S-400 u Srbiji.

Vojna vežba na kojoj je prikazan S-400 usledila je neposredno nakon što Severna Makedonija i Albanija nisu dobile datum za početak pregovora sa Evropskom unijom, što povećava zabrinutost i u zemljama regiona koje su već uveliko ušle u pregovore. U takvoj atmosferi množe se spekulacije o mogućem okretanju Srbije tešnjoj saradnji sa Rusijom, odnosno jačanju ruskog uticaja u regionu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here