Predsednik Vučić sastao se sa predstavnicima zdravstvenih institucija

0
118

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u zgradi Predsedništva Srbije sa predstavnicima svih zdravstvenih i drugih institucija koje učestvuju u borbi protiv korona virusa. Nakon sastanka predsednik je rekao da zaraženih koronavirusom u Srbiji nema, kao i da su sve službe spremne u slučaju da virus stigne u našu zemlju.

Sastanku u Predsedništvu prisustvovali su, pored predsednika Vučića, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, direktor Instituta za javno zdravlje Verica Jovanović, direktor Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Radojević Škodrić, direktor Infektivne klinike Goran Stevanović, infektolog Miomir Plemiš, predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, direktor policije Vladimir Rebić, ministri u Vladi RS Nebojša Stefanović, Siniša Mali, Aleksandar Vulin i drugi. Nakon sastanka predsednik Vučić je rekao da u Srbiji ne samo da nema smrtnih slučajeva nego ni onih koji su pozitivni na koronavirus, kao i da je u slučaju dolaska ovog virusa u našu zemlju sve predviđeno do najsitnijih detalja.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je ranije u toku dana rekao da u Srbiji nema zaraženih korona virusom, iako se on pojavio u zemljama u okruženju, i da nema mesta panici. Takođe, rekao je i da je 98 odsto zaraženih koronom u Kini, dva odsto u Evropi, da su posebno osetljivi muškarci stariji od 80 godini, koji boluju od neke hronične bolesti, imaju udružena oboljenja. Kod 90 odsto zaraženih virusom, bolest prođe bez ikakvih posledica. Ministarstvo zdravlja je aktiviralo telefonski broj na koji mogu da se jave svi koji su bili u zaraženom području, kod kojih se pojave simptomi bolesti, a u okviru sajta biće i poseban deo koji se bavi samo korona virusom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here