Aleksandar Marton o situaciji u Crnoj Gori

0
255

Portparol  Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton je izjavio da bi predsednici Srbije i Crne Gore morali da mnogo duže razgovaraju o situaciji u Crnoj Gori nego što su to do sada činili.

Sukob oko crnogorskog zakona o slobodi veroispovesti ostavlja utisak da su predsednici Srbije  i Crne Gore Aleksandar Vučić i Milo Đukanović u ozbiljnom konfliktu ali obojici, suočenim protestima protiv svoje vladavine dobro dođe crkvena svađa. Švajcarski radio koji je preneo ovo mišljenje tvrdi i da i Vučić i Đukanović posežu za uslugama istog spin-doktora: Vladimira Bebe Popovića”. Portparola  Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Martona smo zamolili za komentar ovih navoda.

Poznavaoci situacije u Crnoj Gori su objasnili da ako Ustavni sud  odbije inicijative o ustavnosti zakona kao neosnovane, u tom slučaju više nema nikakvih pregovora jer je to onda završeno, iako SPC ima mogućnost da ide na sud u Strazburu. Ako hipotetički sud utvrdi da je Ustav povređen, onda do kompromisa može doći.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here