Tamara Gucunja o pitanju uvažavanja socijalnog momenta kod postupka izvršenja

0
1004

Javna izvršiteljka Tamara Gucunja je izjavila da je pitannje uvažavanja socijalnog momenta kod postupka izvršenja, pitanje na koje bi odgovor trebalo pruži Ministarstvo za rad i socijalna pitanja.

Građani se žale da ljude koji su u dugovima javni izvršitelji  nedolično tretiraju . Oni smatraju da bi država pored efikasnije naplate dugova i rešavanja starih sudskih predmeta, morala da brine i o socijalnoj sigurnosti i zaštiti dužnika od gubljenja jedinog krova nad glavom. Koliko izvršitelji uvažavaju socijalni moment i da li su pritužbe građana opravdane? Odgovarajući na ovo pitanje javna izvršiteljka Tamara Gucunja je rekla:

Javni izvršitelji kako su objasnili u Komori javnih izvršitelja, najviše sprovode izvršenje prenosom novčanih potraživanja, prenosom zarade, sredstava na računu banke, prodajom finansijskih instrumenata dužnika i udela u privrednim društvima. U manje od jedan odsto slučajeva za namirenje novčanog potraživanja određuje se prodaja nepokretnosti. To je po pravilu poslednja solucija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here