Javni poziv za naturalnu razmenu merkantilnog kukuruza za tovnu junad

0
118

Republička direkcija za robne rezerve raspisala je Javni poziv za naturalnu razmenu do 10.000 tona merkantilnog kukuruza, roda 2019. godine, za tovnu junad.

Naturalna razmena odnosi se na primarnu poljoprivrednu proizvodnju i registrovana poljoprivredna gazdinstva koji imaju proizvodnju tovne junadi. Paritet u naturalnoj razmeni je 15,90 kilograma kukuruza za jedan kilogram junadi. Primarni poljoprivredni proizvođači mogu da predaju najviše 9.000 kilograma tovne junadi, a najmanje pet grla. Proizvođači će odmah po isporuci tovnih junadi klanici moći da peuzimu merkantilni kukuruz.

Klanice koje će vršiti preradu su upisane u registar odobrenih objekata u Upravi za veterinu i izrazile su interesovanje za učešće su: kotlenik promet iz Lađevaca, Kod Jordana iz Prijepolja, Turković Doo iz Sjenice i Klanica Divci iz Divaca.  Troškove prevoza od primarnog proizvođača do Klanice snosi primarni proizvođač. Rok za podnošenje zahteva proizvođača je do 20. marta 2020. godine, dok je rok za realizaciju naturalne razmene 15. april 2020. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here