Zbog koronavirusa, ispraćaji pokojnika samo uz prisustvo članova porodice

0
94

Zbog sprečavanja širenja koronavirusa Pogrebna služba JKP „Čistoća i zelenilo“ apeluje na građane da se ispraćaji pokojnika obavljaju uz prisustvo samo članova porodice. Iz ove službe poručuju da se preduzimaju sve higijenske i sanitarne mere zaštite zaposlenih i građana od moguće zaraze ili prenosa virusa korona.

Iz Pogrebne službe Javno komunalnog preduzeća „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin, poručuju da su preduzeli sve higijenske i sanitarne mere zaštite zaposlenih i građana od moguće zaraze ili prenosa koronavirusa, u skladu sa preporukama Vlade Republike Srbije i Gradskog  štaba za vanredne situacije. Na svim gradskim grobljima, u kapelama odnosno prostorijama za ispraćaj pokojnika, obezbeđena su sredstva za dezinfekciju ruku. Više puta u toku dana vrši se dezinfekcija unutrašnjeg prostora na grobljima kao i predmeta koji se koriste tokom sprovođenja ceremonije sahrane, poput kolica i opreme za rad.

Svi zaposleni u Pogrebnoj službi upoznati su sa merama zaštite na radu koje se primenjuju u datim situacijama, te merama samozaštite od moguće zaraze u kontaktu sa drugim osobama. Građanima se preporučuje da se ispraćaji pokojnika obavljaju uz prisustvo članova porodice odnosno što manjeg broja osoba, kako bi se izbegli rizični kontakti, usled pandemije zaraze koronavirusom.

Na svim gradskim grobljima, istaknute su pisane preporuke građanima da se saučešće porodici pokojnika izražava samo naklonom, bez rukovanja i drugih fizičkih kontakata, kako bi se  smanjila mogućnost zaraze i prenosa koronavirusa te da se održava međusobna fizička udaljenost, u skladu sa preporučenom, većom od dva metra.

Iz Pogrebne službe apeluju na građane da za sva pitanja, molbe i druge poslove u Pogrebnoj službi, koriste mogućnost kontakta putem telefona ili elektronske pošte, kako bi se smanjio broj nepotrebnih fizičkih kontakata sa zaposlenima.

U slučaju dolaska u prostorije Pogrebne službe odnosno prodavnice pogrebne opreme na adresi: Zrenjanin, Svetosavska br.25. Apeluje se na građane da se pridržavaju preporučenih mera zaštite zdravlja. Za sve informacije i usluge Pogrebne službe, mogu se koristiti mejlovi: office@jkpciz.co.rs i  pogrebno@jkpciz.co.rs ili telefoni broj: 023/525-737, 023/561-473, 023/542-906 i 066/866-0-300

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here