Od početka epidemije šteta u oblasti saobraćaja i infrastrukture oko 120 miliona evra

0
117

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, izjavila je da je od početka epidemije šteta u oblasti saobraćaja i infrastrukture oko 120 miliona evra te je uputila poziv kompanijama koje posluju u ovim oblastima da ministarstvo izveste o problemima kako bi ih zajedno rešavali.

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je, prema prvim procenama, od početka epidemije koronavirusa šteta u saobraćaju i infrastrukturi oko 120 miliona evra, a da bi do kraja godine mogla da bude 600 miliona evra. Mihajlović je uputila poziv kompanijama koje rade u saobraćaju, infrastrukturi i građevini da se jave Ministarstvu i izveste ga o problemima kako bi ih zajedno rešavali, ali i da daju predlog za sveobuhvatan, realan plan oporavka tih sektora u vremenu posle pandemije.

Ona je istakla da je glavni posao u vreme epidemije koronavirusa i drastičnog smanjenja kretanja ljudi da ne stane tranzit, transport i snabdevanje građana i projekti u infrastrukturi i građevinarstvu. “Zato nam je važna svaka kompanija, svaki radnik i najvažnija je njihova zaštita. Pozvali smo investitore da učine sve kako bi održali nivo radova, da obezbede svu potrebnu zaštitu za radnike i da poštuju mere Vlade” rekla je ministarka, dodajući da se to, prema informacijama Ministarstva, poštuje.

Potpredsednica Vlade je navela da je, u zavisnosti od dana, na najvećim gradilištima između 1.500 i 2.300 radnika. Naglasila je da ekonomski krizni štab svakog dana radi na sveobuhvatnom programu pomoći koji će biti uglavnom okrenut privatnim kompanijama koje najviše gube. “Ono što nećemo dozvoliti je da se bilo čiji raniji dugovi plaćaju iz ovog programa. Država je spremna da u dogovoru s privredom preuzme na sebe ravnomerni deo troška zbog ove epidemije, ali u tome će morati da učestvuju i sami privrednici” istakla je Mihajlović.

Ona je zamolila privatnike da učine sve što je u njihovoj moći kako bi sačuvali svoje radnike. “Svi treba da znaju da one firme koje tako lako dele otkaze radnicima neće moći da računaju na pomoć države posle epidemije” naglasila je Zorana Mihajlović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here