Ministar Vulin obišao danas privremenu bolnicu na Novosadskom sajmu

0
161

Zajedničkim zalaganjem grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo i pripadnika Vojske Srbije, završena je adaptacija hala Novosadskog sajma u privremenu bolnicu za pacijente sa lakšim simptomima virusne infekcije Covid-19, koju su danas obišli ministar odbrane Aleksandar Vulin, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojković.

Hale Novosadskog sajma adaptirane su u privremenu bolnicu za smeštaj lica zaraženih koronavirusom sa teritorije Vojvodine, ali sa blažim simptomima infekcije. Nakon obilaska ministar Vulin zahvalio se gradu Novom Sadu i pokrajinskom sekretarijatu na predanom radu i na tome što su brzo izveli radove na adaptaciji sajma. On je takođe rekao da su svi uslovi za boravak u privremenoj bolnici obezbeđeni i da će na sajmu moći da boravi 1.000 pacijenata.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojklović rekao je da je Zdravstveni sistem Vojvodine spreman da pomogne svojim građanima i ponovio je da će se na sajmu lečiti oni koji imaju blažu kliničku sliku.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da je hala 1 spremna za prijem prvih pacijenata, a da će u petak za prijem biti spremna i master hala.

Gradonačelnik Vučević se zahvalio Vojsci Srbije na pruženoj pomoći prilikom adaptacije sajma i rekao da je sve što je bilo potrebno da se obezbedi kada je logistika u pitanju urađeno, te da će hranu dostavljati studentski centar.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here