Mila Alečković o delovanju antimalarika protiv novog virusa

0
807

Profesor doktor Mila Alečković, poznata u oblasti kliničke psihologije i filosofske antroplogije, dala je svoj odgovor na važna pitanja o trenutnoj zarazi koronavirusom, koja je raširena u više od 180 zemalja sveta.

Doktor Alečković je svoje znanje usavršila u Francuskoj pa je za gledaoce KTV televizije objasnila kako izgleda borba sa virusom i ima li dokaza o delovanju antimalarika protiv novog virusa u inostranstvu.

Profesor doktor Mila Alečković objasnila je ima li farmaceutski lobi korist u trenutnoj zdravstenoj siutaciji i koliko se pogrešno ponaša i ministarka zdravlja u Francuskoj u ovom slučaju. Doktor Alečković je iznela važne činjenice o kojima se ne govori dovoljno.

Naša sagovornica se osvrnula na naviku korišćenja sedativnih lekova u našem društvu, a pita se da li je moguće da Srbija ne može da drugačije postupa kada su psihički problemi stanovništva prisutni. Kod nas je slučaj upotrebe benzodijazepina sasvim drugačiji nego u Francuskoj i teško je iskoreniti takvu pojavu.

Prema mišljenju gospođe Alečković, nije rešenje koristiti sredstva za smirenje nego bi trebalo osvestiti svakog pojedinca i ponuditi pomoć u prirodnim lekovima, tj. u vitaminima i mineralima koji se nalaze u voću i povrću.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here