Pritisak slab, a voda navodno čista!?

0
364

I od gradske uprave i od Grupe Zilio stižu podaci o ispravnosti vode za piće i mogućnosti da dođe do ukidanja zabrane upotrebe vode za piće, a sa druge stane od sugrađana stižu pritužbe koje se odnose na slab pritisak i, i dalje loš kvalitet vode. Da li je rezultat koji govori o ispravnosti vode za piće, kako nezvanično saznajemo, dobijen prinudom i predstavlja li sredstvo za osvajanje političkih poena u predizbornoj kampanji?

Na mejl adresu redakcije KTV televizije stigao je mejl Grupe Zilio, investitora fabrike vode, u kom se navodi da je uprkos veoma teškoj situaciji nastaloj zbog pandemije, tehnološki proces prečišćavanja pitke vode za potrebe Grada Zrenjanina u potpunosti stabilizovan i da su rezultati analiza poslednjih 10 dana pokazali da je tretirana voda, hemijski i mikrobiološki, u skladu sa Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće te da će JKP “Vodovod i kanalizacija” i Grad Zrenjanin pokrenuti postupak za ukidanje zabrane upotrebe vode za piće. U mejlu se dalje navodi i da je usled izuzetno velike potrošnje vode koja se javila u periodu policijskog časa došlo do smanjenja pritiska vode i da će se u cilju povećanja kapaciteta proizvodnje i povećanja pritiska vode u gradu, usaglašenom akcijom JKP “Vodovod i kanalizacija” i investitora fabrike vode, u sredu, 8. aprila, izvesti radovi koji će dovesti do obustave distribucije vode u periodu od 23 do 7 časova ujutru. Inače, mejl poslat u ime Grupe Zilio potpisao je kao direktor grupe Bojan Dimkić, koji je postavljen na to mesto nakon razrešenja Nenada Obradovića, uhapšenog zbog malverzacija oko fabrike vode. Dimkić je naravno kadar Srpske napredne stranke, a dolazi iz Kikinde, gde je radio u JKP “Komunalac” i kao rukovodilac sektora za vodovod i kanalizaciju JP “Kikinda”.

Sa druge strane, u redakciju KTV televizije već nekoliko dana stižu pritužbe građana na slab pritisak vode u vodovodnoj mreži, a građani navode i da se osećaju kao građani drugog reda jer u vreme pandemije koronavirusa nemaju osnovno sredstvo za higijenu – vodu. I sam predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, apelovao je na građane da redovno i temeljno peru ruke jer je to jedna od najznačajnijih mera u borbi protiv koronavirusa.

A da li je ovo moguće uraditi na adekvatan način u Zrenjaninu, pitaju se naši sugrađani, koji navode i da sumnjaju u nalaze Instituta za javno zdravlje Zrenjanin. Sumnja stanovnika našeg grada je opravdana jer kako televizija KTV nezvanično saznaje ministar privrede Goran Knežević, njegov kum Nenad Karapandža i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić vrše velike pritiske na Zavod za javno zdravlje Zrenjanin kako bi izdali rezultate koji su u skladu sa Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće i kako bi izdejstvovali ukidanje zabrane upotrebe vode za piće čudnim čudom u vreme pred izbore.

U cilju dobijanja informacija o tome kada će pritisak u vodovodnoj mreži biti stabilizovan i o tome kakav je zaista kvalitet vode i da li je podatak o kvalitetu izdejstvovan prinudom, redakcija naše televizije više puta pozvala je JKP “Vodovod i kanalizacija”, ali do zaključenja ovog priloga na te pozive niko nije odgovorio.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here