Zoran Gojković o stanju pacijenata u privremenoj bolnici na Novosadskom sajmu

0
171

U ovom trenutku na teritoriji AP Vojvodine od korona virusa obolelo je 308 osoba, 123 se leči u Kliničkom centru Vojvodine, 7 pacijenata se nalazi na respiratoru i u teškom je opštem stanju, a 48 pacijenata nalazi se u privremenoj bolnici na Novosadskom sajmu.

U protekla 24 sata na teritoriji AP Vojvodine testirano je 310 osoba na prisustvo virusa Covid 19, od kojih su 23 bile pozitivne. U ovom trenutku u Vojvodini je 308 pacijenata obolelo od ovog virusa, njih 123 leči se u Kliničkom centru Vojvodine, a 7 pacijenata nalazi se na respiratoru i u teškom je opštem stanju. Na Novosadskom sajmu, u ovom trenutku leči se 48 pacijenata sa lakšom kliničkom slikom. U poslednjih desetak dana povećan je broj pacijenata koji se testiraju na prisustvo virusa Covid 19 i u Vojvodini se prosečno dnevno testira oko 300 osoba. Testiranja pacijenata se vrše u Institutu za javno zdravlje Vojvodine, kao i na veterinarskim institutima u Novom Sadu i u Subotici.

“Broj obolelih linearno raste, na dnevnom nivou imamo do 30 pozitivnih pacijenata i svakodnevno pratimo njihovih oko 8.500 kontakata. To je ogroman posao i stoga apelujemo na odgovornost kod svih građana, na smanjenje kontakata i socijalno distanciranje, kako bi se smanjilo potencijalno širenje virusa” rekao je sekretar Gojković.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković izjavio je da je u AP Vojvodini obolelo i 17 medicinskih radnika i dvoje dece, koja su dobrog opšteg stanja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here