Građani nezadovoljni kvalitetom vodosnabdevanja

0
176

Ekipa KTV televizije posetila je dva puta u prethodna 24 časa fabriku vode u Zrenjaninu kako bi dobila najnovije informacije o tome zašto je vodosnabdevanje prekinuto ranije nego što je bilo najavljeno, kao i zašto je prekid trajao duže od najavljivanog, ali i zašto je pritisak u slavinama i dalje slab, iako su navodno tokom protekle noći vršeni radovi na stabilizaciji pritiska u vodovodnoj mreži.

Ekipa KTV televizije posetila je u večernjim satima 8. aprila, fabriku vode kako bi došla do informacija vezanih za raniji prekid vodosnabdevanja od najavljenog i za izuzetno slabiji pritisak vode, ali u novom postrojenju nismo dobili nikakve odgovore na naša pitanja. Naime, od popodnevnih časova u jučerašnjem danu voda je isključena za domaćinstva na teritoriji Grada Zrenjanina i naseljenih mesta Opštine Zrenjanin, a obaveštenje Grada je glasilo da se tek od 23 časa gubi protok vode, što je apsolutna neistina.

Građani su zvali našu redakciju, a mnogi su se oglašavali na društvenim mrežama i gotovo svi su imali isto pitanje – Zašto nas lažu da će voda biti isključena tek za nekoliko sati? Dodajemo i da su sa svih naselja u gradu stizali isti komentari, da vode nema još od 18 časova, a tamo gde je i bilo, pritisak je bio toliko slab da je iz slavina izlazila tek po koja kap.

Ekipa televizije KTV sinoć je pristupila samo kapiji fabrike vode i tamo srela jedino portira koji je rekao da su radovi u toku i da mogu doći u jutarnjim časovima ponovo.

Brojni nezadovoljni građani zvali su redakciju KTV  televizije između 8 i 9 sati 9. aprila kako bi saznali bilo kakvu novu informaciju o stizanju vode u domaćinstva pošto je uspostavljanje vodosnabdevanja najavljeno za 7 časova i pošto je ono dugoočekivano jer vode u nekim delovima grada nije bilo preko 12 sati.

Kako bismo našim gledaocima, ali i svim stanovnicima grada Zrenjanina pružili istinitu i pravovremenu informaciju o tome šta se događa sa vodom pokušali smo da stupimo u kontakt kako sa predstavnicima JKP “Vodovod i kanalizacija” tako i sa predstavnicima fabrike vode, ali na naše pozive niko nije odgovorio pa smo ponovo obišli fabriku vode u cilju dobijanja potrebnih informacija. Na našu posetu odgovorio je kao i sinoć, jedino portir, koji nam je rekao da ne zna ko i kada će moći da da javno saopštenje.

Voda je u domaćinstva stigla nešto pre 10 časova dok su stanovnici u stambenim zgradama vodu dobili kasnije, neki čak i oko 14 časova što je mnogo kasnije od najave da će prekid vodosnabdevanja biti samo do 7 časova ujutru. Ali pritisak vode je i dalje izuzetno slab. Najveću štetu trpe naši sugrađani koji žive na višim spratovima u stambenim zgradama i gde još uvek iz slavina izlazi po koja kap.

KTV televizija će napraviti svaki potreban potez kako bi se građani Opštine Zrenjanin uvek tačno i na vreme obavestili o višedecenijskom problemu sa neispravnom pijaćom vodom, za koji se smatraju odgovornim oni koji vode Grad Zrenjanin i koji se i dalje ponašaju kao da je voda nevažna dok je njihova lična korist jedini interes.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here