Ministar Vulin položio venac na spomen obeležje poginulima tokom bitke na Košarama

0
100

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, je danas u krugu kasarne “Rasina” u Kruševcu, sa pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije položio venac na spomen-obeležje poginulim pripadnicima 125. motorizovane brigade, 58. lake pešadijske brigade, 7. pešadijske brigade i 53. graničnog bataljona. Venac je položila i gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović.

On je tom prilikom izjavio da je pre 21 godine otpočeo napad na Košare NATO agresijom, poslednjim velikim i nekaženjenim zločinom u dvadesetom veku i da smo Srbiju tada branili na Košarama i na Paštriku, a da je danas branimo sećanjem i svojim životom.

Venac je položila i gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović.

U vreme NATO agresije 125. motorizovana brigada izvela je pobedničku bitku na Košarama, čime je stekla državni i međunarodni ugled i značaj u odbrani SRJ od NATO agresije. Svojom snagom i vatrenim mogućnostima brigada je sprečavala dejstvo terorističke OVK, štitila objekte od vitalnog značaja i branila stanovništvo od napada terorista. Za ispoljenu hrabrost, patriotizam, ostvarene uspehe u borbi, drugarstvo i odgovornost, herojska 125. motorizovana brigada 1999. godine odlikovana je Ordenom narodnog heroja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here