Treninzi rvača, rvačkog kluba Proleter u kućnim uslovima

0
88

Seniori rvačkog kluba “Proleter”, zbog situacije sa koronavirusom, treniraju u kućnim uslovima i održavaju formu kako bi što spremniji dočekali nastavak priprema za Olimpijske igre, a za to vreme pioniri ovog kluba posvetili su se volonterskom radu i pomoci najstarijim sugrađanima.

Zbog pandemije korona virusa vrhunski i amaterski sport je stao. Profesionalni sportisti napustili su terene i povukli se u svoje domove bez jasnog plana kada će moći da se vrate, najpre treninzima, a potom i takmičenjima. Svi, od reda, osim onih koji su se zarazili virusom Covid-19, poslednjih dana treniraju u kućnim uslovima i pokušavaju da održe formu kako bi zeleno svetlo o tome da mogu da se vrate svom poslu, dočekali u što boljem fizičkom stanju. Tako je i sa rvačima “Proletera”, kojima je ovo trebala da bude jedna od najznačajnijih takmičarskih godina s obzirom na odličnu spremu pred Olimpijske igre u Tokiju.

Rvači “Proletera” su se sa priprema vratili tik pred uvođenje vanrednog stanja, a s obzirom da su došli iz inostranstva nalaze se u izolaciji. I u izolaciji pronašli su načine da održe formu i da vežbaju koliko im to kućni uslovi omogućavaju.

Vojislav Trajković osvrnuo se i na odlaganje olimpijskih igara za narednu godinu. Dok seniori kod kuće vredno treniraju i održavaju formu mlađe uzrasne kategorije rvačkog kluba “Proleter” posvetili su se volonterskom radu i pomoći našim najstarijim sugrađanima.

Sportisti daju veliki doprinos u borbi protiv koronavirusa pa su tako rvači “Proletera” pakovali pakete pomoći, Mihail Dudaš i Jovana Preković odneli su lekove vojnim penzionerima, a brojni srpski sportisti i treneri, predvođeni selektorkom ženske košarkaške reprezentacije Marinom Maljković, donirali su sredstva za 3.500 testova na koronavirus.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here