Fabrika vode u Zrenjaninu dostigla je svoj maksimum!

0
664

Proteklog vikenda ponovo je došlo do pada pritiska u vodovodnoj mreži. I fabrika vode i JKP “Vodovod i kanalizacija” za to krive građane i povećanu potrošnju vode, a sebe pravdaju time da su izvorište i fabrika vode na maksimumu rada. Ono što je posebno zabrinjavajuće je da je fabrika vode ispostavila račun za isporučenu vodu JKP “Vodovod i kanalizacija”, a da još uvek nije ispunila sve obaveze iz potpisanog ugovora.

Pošto je proteklog vikenda opet došlo, do sada već dobro poznate situacije, do smanjenja pritiska u vodovodnoj mreži i do toga da čak na višim spratovima stambenih zgrada i nema vode i s obzirom na to da su sugrađani u velikom broju kontaktirali našu redakciju tražeći bilo kakvu informaciju o tome šta se dešava i kada će se pritisak stabilizovati kontaktirali smo i direktora fabrike vode Bojana Dimkića.

Direktor JKP “Vodovod i kanalizacija”, Predrag Bodiroga, odgovorio nam je na pitanje kako misli da će se rešiti problerm sa nedovoljnom količinom vode na izvorištu i da li je apel na to da se smanji potrošnja pravi način da se reši problem, koji će se očigledno ponavljati i ubuduće, pogotovo sa dolaskom toplih dana i povećanjem dnevnih temperatura.

Kako ste i sami imali priliku da čujete fabrika vode nije u stanju da isporuči gradu dovoljnu količinu vode za nesmetano vodosnabdevanje iako je nedavnim radovima to navodno postignuto. Investitor time nije ispunio svoju najvažniju obavezu iz ugovora, a postavlja se pitanje da li će biti u mogućnosti to da obezbedi i dodatnim radovima i izgradnjom rezervoara. Podsetili smo Dimkića da je tokom prethodnog intervjua rekao da su Izraelci preuzeli fabriku vode te da su oni investirali određena sredstva, ali smo i upitali zašto je pored njihovih investicija fabrika vode podigla kredit od 700.000 evra u Erste banci kako bi isfinansirala radove koji su predstavljeni javnosti.

Kako nezvanično saznajemo, Grupa Zilio ispostavila je račun JKP “Vodovod i kanalizacija” za isporučenu vodu. Pitali smo Bojana Dimkića da li je tačno da je račun ispostavljen i kako je to moguće s obzirom na to da nisu ispunjene sve ugovorne obaveze.

Kada je u pitanju ispostava računa JKP “Vodovod i kanalizacija” od strane fabrike vode ni direktor “Vodovoda” nije bio raspoložen za priču, uveravajući nas u to da ćemo te informacije dobiti kada se reši problem pristiska u mreži.

I Bodirogu smo podsetili na prethodni intervju i izjavu da nisu ispunjene sve obaveze iz potpisanog ugovora pa smo i njega upitali da li je opravdano ispostaviti račun ako je stanje takvo.

U iščekivanju odgovora koji su izbegnuti u razgovorima koje ste čuli u prethodnim minutima nama ostaje da se pitamo koliko će naš kućni budžet koštati, još uvek nedokazano, čista voda iz naših slavina. Možemo vam samo nagovestiti da to neće biti nimalo jeftino s obzirom na to da u računu ispostavljenom “Vodovodu i kanalizaciji” nije samo ranije najavljenih 28 evro centi po kubiku. Postavlja se pitanje da li kabinet koji spominje Bojan Dimkić, a koji čine Čedomir Janjić, Goran Knežević i Nenad Karapandža pravi dogovore o ceni vode mimo onoga što je precizirano ugovorom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here