Pokert “Metla”: Da li su Zrenjaninci žrtve sukoba Igora Mirovića i Gorana Kneževića?

0
328

Pokret “Metla” u svom saopštenju osvrnuo se na oskudne pakete koje su penzioneri dobili od grada Zrenjanina kao vid pomoći tokom pandemije uz konstataciju da su paketi mnogo niže vrednosti nego u drugim opštinama i pitajući se da li su naši stariji sugrađani žrtve sukoba između Gorana Kneževića i Igora Mirovića, koji nije ispunio ni obećanje da će u Zrenjanin biti dopremljena dva šlepera flaširane vode.

U saopštenju Pokreta “Metla” navodi se: U ovo „smutno vreme“  izazvano prvom pandemijom u XXI veku, ali ne samo njom, naši stariji sugrađani, oni stariji od 65 godina, odlukom vlasti su posebno izmaltretirani. Naređena im je apsolutna zabrana napuštanja domova, koja već ulazi u šestu nedelju. Sve to zbog moguće zaraze virusom, koji je posebno opasan za starije i one sa hroničnim bolestima. Uz svo poštovanje stručnih mišljenja, ova mera je isuviše rigidna i nije primenjena niti u jednoj evropskoj  zemlji. Njene posledice ćemo tek videti.

Da bi se koliko-toliko ublažila teskoba, strah  i depresija među starijim osobama, vlast je penzionerima sa penzijama ispod 30.000 dinara pripremila pakete pomoći sa nekim od osnovnih namirnica. Nažalost tu je i nastao dodatni problem. Kutija koju su dobili zrenjaninski penzioneri bila je, po cenama iz prodavnice, vredna jedva 500 dinara. U drugima opštinama penzioneri su dobili značajno, do 3 puta, vredniji paket, kao recimo u Žitištu . Znamo da su sredstva za pomoć obezbeđena i iz pokrajinskog budžeta. Zašto su onda zrenjaninci ostali uskraćeni? Po svemu sudeći, naši stariji sugrađani su žrtve sukoba u vrhovima SNS-a u Vojvodini. Javna je tajna da već duže vreme  Goran Knežević i Igor Mirović nemaju „zajednički jezik“.  Zbog toga nema ništa ni od obećanih cisterni sa pijaćom vodom za Grad Zrenjanin. Kako je moguće da predsednik pokrajinske Vlade Igor Mirović javno obeća i tu simboličnu pomoć u vidu dva šlepera flaširane pijaće vode i slaže Zrenjanince. Da li je sve ovo diskriminacija Zrenjaninaca?

Pokret METLA 2020 poziva lokalnu vlast da ispravi ovu nepravdu prema najstarijim sugrađanima i obezbedi novu pomoć penzionerima, a gospodina Mirovića da više ne obmanjuje građane Zrenjanina lažnim obećanjima, jer siti smo vaših obećanja. Potvrdilo se još jednom da vlast koja već osam godina upravlja Gradom, Pokrajinom i Republikom nije posvećena građanima i unapređenju kvaliteta života, već je zaokupljena sobom, stranačkim i ličnim interesima. Građani ih interesuju samo koliko je neophodno da ih ubede da im na budućim izborima povere još jedan mandat, navodi se na kraju saopštenja Pokreta “Metla”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here