U poslednja 24h u Srbiji 224 novoobolelih i četvoro preminulih od koronavirusa

0
110

Od poslednjeg izveštaja do danas na koronavirus testirana je 3 281 osoba, od kojih je 224 pozitivno na ovaj virus. U poslednja 24 časa 4 osobe su preminule, rekao je na redovnoj konferenciji u Palati Srbija ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar saopštio je da su od poslednjeg izveštaja do danas u našoj zemlji testirani uzorci 3.281 osobe, pri čemu su 224 laboratorijska nalaza pozitivna na koronavirus, dok su četiri osobe preminule. Lončar je na redovnoj konferenciji za novinare u Palati Srbija precizirao da je do sada ukupno hospitalizovano 3.266 pacijenata, uz napomenu da se 103 osobe nalaze na respiratoru, a do sada je sa mehaničke ventilacije skinuto njih 73.

Direktor Infektivne klinike u Beogradu Goran Stevanović istakao je da su današnji rezultati dosta dobri i da govore u prilog tome da preduzete mere i napor koji je učinilo čitavo društvo da suzbijemo ovu epidemiju daju rezultate. Imunolog, doktor Srđa Janković istakao je da je pozitivan trend u suzbijanju ove epidemije očigledan i da nema nikakve sumnje da stvari idu povoljnim tokom, ali da treba imati u vidu da taj tok nije unapred predodređen, već da zavisi od onoga što mi svi zajedno radimo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here