Aleksandar Vulin i Aleksandar Vučić čestitali su pripadnicima vojske Dan vojske Srbije

0
142

Ministar odbrane Aleksandar Vulin čestitao je danas Dan Vojske Srbije njeninm pripadnicima rekavši da naša vojska daje svoj maksimum u borbi protiv koronavirusa i da je sačuvala borbenu gotovost i sve svoje sposobnosti bez obzira na dodatna angažovanja njenih  pripadnika tokom vanrednog stanja.

Ministar odbrane u Vladi Republike Srbije, Aleksandar Vulin, čestitao je danas Dan Vojske Srbije svim njenim pripadnicima i građanima Srbije, istakavši da naša vojska daje svoj maksimum u borbi protiv koronavirusa. On je istakao da je Vojska Srbije sačuvala svoju borbenu gotovost i sve svoje sposobnosti  bez obzira na dodatna angažovanja njenih pripadnika tokom vanrednog stanja.

Vulin je Dan Vojske Srbije čestitao sledećim rečima: “Svim pripadnicima Vojske Srbije čestitam 23. april – Dan Vojske Srbije. Dan Vojske Srbije ima poseban značaj u nacionalnoj istoriji i predstavlja trajan izvor i nadahnuće kako srpskom narodu, tako i našoj vojsci. Istorijska i tradicionalna veza u stvaranju i izgradnji moderne srpske države i Vojske su neizostavno potvrda novih kulturoloških i tradicionalnih vrednosti. Najveća vrednost pripadnika Vojske Srbije je u njihovom znanju, visokom nivou osposobljenosti i uvežbanosti za rad, dostojanstvenom držanju u vojničkom pozivu, zavidnom borbenom iskustvu i nepokolebljivoj odlučnosti da se po svaku cenu brani i odbrani otadžbina i zaštite njeni građani. Kroz uspešno angažovanje resursa u nemilosrdnom ratu protiv nevidljivog neprijatelja koji poslednjih nekoliko meseci napada našu zemlju doprineli ste afirmaciji i jačanju ugleda Vojske Srbije.

Siguran da ćemo svi zajednički izvojevati još jednu pobedu i da će pripadnici Vojske Srbije sada, ali i u narednom periodu biti spremni da profesionalno odgovore svim izazovima, čestitam vam najveći vojni praznik.”. Dan Vojske pripadnicima Vojske Srbije čestitao je i predsednik republike Srbije Aleksandar Vučić “Svim pripadnicima Vojske Srbije čestitam 23. april – Dan Vojske Srbije. Nastavljajući viševekovnu tradiciju srpske Vojske, na današnji dan koji je od izuzetnog značaja u očuvanju nacionalnog identiteta i kontinuiteta državnosti srpskog naroda u trajanju dugom više od dva veka, proslavljate najveći vojni praznik u znak sećanja na Takovski ustanak. Uprkos složenim uslovima u kojima rade pripadnici Vojske Srbije profesionalnim izvršavanjem namenskih zadataka i postizanjem zapaženih rezultata na izgradnji, razvoju, obuci i osposobljavanju svojih jedinica, daju visok doprinos prosperitetu naše države i njenih građana i pružaju punu podršku jačanju mira, bezbednosti i stabilizacije u regionu, a i šire.

Stalnim angažovanjem vaših pripadnika u teškim vremenima koja su zahvatila našu zemlju i čitav svet, nesebično rizikujući sopstvene živote, kao i živote vaših najmilijih po ko zna koji put ste pokazali i dokazali da je Vojska Srbije uvek i svuda tu za svoje građane, kao prvi stub odbrane i garant bezbednosti. Rezultati ozbiljnih fiskalnih reformi i ekonomski oporavak naše Srbije omogućili su da u proteklom periodu ostvarimo značajne rezultate u opremanju Vojske Srbije savremenim naoružanjem i opremom. Stalno povećanje zarada i rešavanje stambenih pitanja u okviru programa državne stanogradnje za pripadnike snaga bezbednosti doprinose podizanju standarda naših oficira, podoficira i vojnika.

Ove, ali i sve druge aktivnosti na planu jačanja standarda nastavićemo i u budućnosti. Čestitam vam praznik, zahvalan što postojite i uveren da ćete i u narednom periodu profesionalno izvršavati postavljene zadatke, ispunjavati obaveze koje vam predstoje i kao aktivan činilac bezbednosti u zemlji i regionu voditi Republiku Srbiju ka prosperitetu i boljoj budućnosti. Živela Vojska Srbije! Živela Srbija!”

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here