Alek Račić: Virus Kovid-19 zahteva mnoga istraživanja

0
1197

Prof.dr Alek Račić je za KTV izneo stručno mišljenje o virusu Kovid-19, govoreći da  postoji šansa da virus na visokim temperaturama vazduha izgubi svoju moć i zaraznost, ali do konačnog zaključka treba da prođe još dosta vremena.

Naučnici su izneli tvrdnju da će visoke temperature i UV zračenje pomoći u suzbijanju širenja virusa COVID-19. Medjutim, stižu informacije iz ekvatorskih zemalja da se talas pandemije širi u područja u kojima su visoke temperature gotovo konstantne. Upitali smo profesora doktora Aleka Račića – Da li ima mesta za optimizam da će leto doneti olakšanje kada je borba protiv COVID-19 u pitanju?

Ono što je sigurno i jedino što može da nas ohrabri je lični imunitet, koji sami gradimo i koji ne smemo zapostaviti. Značajne predispozicije su zdrave navike u ishrani, svakodnevni unos vitamina, redovno vežbanje i socijalna distanca, kada smo na javnim mestima okruženi ljudima. Izvesno je da ovaj virus neće nestati sam od sebe,a ostaje da vidimo kakvog intenziteta će biti njegov drugi talas i da li će virus mutirati.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here