Vučić sa ambasadorima zemalja Kvinte i šefom delegacije EU

0
95

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorima zemalja Kvinte – Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke, kao i šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji, sa kojima je razgovarao o evropskim integracijama Srbije, predstojećim izborima i situaciji u regionu.

Teme su bile: evropske integracije Srbije, predstojeći izbori i situacija u regionu. Sagovornici su zaključili da je važno da izbori budu održani u dobroj izbornoj atmosferi i da sve stranke imaju fer kampanju, kao i da glasači budu motivisani da izađu u što većem broju. Tema razgovora bio je i prošlonedeljni video konferencijski sastanak EU Zapadni Balkan, kao i zastoj dijaloga sa Prištinom, vladavina prava i situacija u regionu.

U otvorenom, konstruktivnom i sadržajnom razgovoru istaknuto je da treba raditi na dobrim susedskim odnosima u cilju pune stabilizacije političkih prilika u regionu. Ambasadori zemalja Kvinte i šef Delegacije EU izrazili su zadovoljstvo borbom protiv zarazne bolesti KOVID-19.

Predsednik Vučić zahvalio je na pomoći EU i SAD, koju smo dobili tokom pandemije, i obavestio ambasadore o ekonomskoj situaciji i programu za oporavak privrede nakon pandemije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here