Radikali se zalažu za savez sa Rusijom

0
247

Srpska radikalna stranka zalaže se za savez sa Ruskom Federacijom ističući prednost povezivanja srpskog sa bratskim ruskim narodom.

Radikali se zalažu da Srbija napusti pregovore o pridruživanju Evropskoj uniji i da uspostavi čvršće veze s Rusijom i Kinom i okrene se Evroazijskoj unijii ODKB-u. Potpredsednik Srpske radikalne stranke Miljan Damjanović izjavio je da se radikali zalažu za savez sa Ruskom Federacijom i pritom je istakao koje su prednosti povezivanja ruskog i srpskog naroda.

Ruski ambasador Aleksandar Bocan-Harčenko posetio je sredinom februara prostorije Srpske radikalne stranke gde je sa predsednikom radikala, Vojislavom Šešeljem razgovarao o političkoj situaciji u Srbiji, regioni i Rusiji. Šešelj je i tom prilikom istakao da su radikali proruski orijentisani i da zalažu za integraciju Srbije sa Rusijom i pristupanje vojnom savezu ODKB. Šešelj je, u ime srpskih radikala i gradjana Srbije, zahvalio zbog činjenice da se Rusija stara o teritorijalnom integritetu Srbije, “saveznik je naše zemlje po pitanju rešavanja situacije sa Кosovom” i pozvao vlasti u Srbiji da “priznaju Кrim i Sevastopolj”. Sagovornici su na kraju posete zaključili da srpski radikali i predstavnici ruskog diplomatskog kora održavaju intenzivnu i razvijenu saradnju zasnovanu na uzajamnom poverenju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here