Miloš Jovanović: “Štrajk glađu je legitiman vid političke borbe”

0
119

Štrajk glađu od strane političara u Srbiji jeste legitiman metod, ali je obična predstava i to veoma stara. Predsednik Demokratske stranke Srbije i član Predsedništva Pokreta Metla 2020, Miloš Jovanović je komentarisao takvo ponašanje političara u Srbiji.

Devet godina je prošlo od štrajka glađu Tomislava Nikolića ispred Narodne skupštine. Ponovo se taj način borbe vraća na velika vrata jer sada štrajkuju predstavnici i opozicije i vlasti. Da li to pokazuje nemoć jedne i druge strane da pronađu adekvatne načine kako bi artikulisali svoje političke ciljeve, za KTV je odgovorio predsednik Demokratske stranke Srbije i član Predsedništva Pokreta Metla 2020, Miloš Jovanović.

Miloš Jovanović je u nastavku odgovora komentarisao to što se mnogi političari odlučuju za štrajk glađu, ali ne istraju do kraja, istakavši da u svakoj odluci treba istrajati do kraja i doći do moralne poruke koja se šalje građanima Srbije.

Građani Srbije koji su aktivni na društvenim mrežama, mogu se složiti sa stavom Miloša Jovanovića, da je mnogo objava od državne važnosti prisutno na internetu. To je veoma neodgovorno i obesmišljava funkcionisanje jedne ozbiljne republičke, ali i svake lokalne vlasti. Da li naši političari to čine po ugledu na svetske lidere, kao što je Donald Tramp, koji svakodnevno ispisuje svoje političke stavove na Tviteru, ili smatraju da je tvitovanje jednako sednicama i konferencijama za medije?

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here