Dačić razgovarao sa ambasadorkom Kanade o bilateralnim odnosima

0
106

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa ambasadorkom Kanade Ketlin Čabo sa kojom je razgovarao o bilateralnim odnosima Srbije i Kanade i saradnji u okviru međunarodnih organizacija.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i ambasadorka Kanade u Srbiji Ketlin Čabo ocenili su da postoji pozitivna dinamika razvoja bilateralnih odnosa između Srbije i Kanade poslednjih godina i iskazali spremnost za revitalizaciju političkog dijaloga na visokom nivou i spremnost za dalje razvijanje partnerskih odnosa. Izraženo je obostrano zadovoljstvo zbog činjenice da se stanje izazvano pandemijom popravlja u obe zemlje i da se broj obolelih svakodnevno smanjuje što omogućava postepenu normalizaciju života i ukidanje restriktivnih mera uvedenih tokom pandemije.

Ambasadorka Čabo je izrazila zahvalnost ministru Dačiću i Ministarstvu spoljnih poslova Srbije na podršci i pomoći prilikom repatrijacije državljanina Kanade tokom pandemije korona virusa. Istakla je da je uprkos kompleksnosti operacije, budući da je podrazumevala ne samo evakuaciju Kanađana koji su se nalazili na teritoriji Srbije, već i čitavog regiona, repatrijacija kanadskih državljana bila uspešna uz svesrdnu pomoć institucija Republike Srbije.

Razgovarano je i o saradnji Srbije i Kanade u okviru međunarodnih organizacija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here