Miladin Ševarlić: Za Kosovo se mora voditi ozbiljna politika

0
103

Pozivam narod Srbije da nikako ne učestvuje u izdaji teritorije Kosova i Metohije, rekao je za KTV nestranački samostalni narodni poslanik Miladin Ševarlić. Jedno od najosetljivijih državnih pitanja je ono oko Kosova i Metohije, za koje sigurno nije lako naći optimalno rešenje.

Mediji su objavili izjavu ruskog diplomate da je potrebno važeću rezoluciju Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija broj 1244 zameniti novom. U godini unutrašnjeg dijaloga kandidovana je tema o razgraničenju, a danas predsednik govori da će Kosovo protokom vremena dobiti punu nezavisnost, ako do istorijskog kompromisa ne dođe u razumnom roku. Da li vlast na ovim izborima traži mandat kako bi konačno rešila kosovsko pitanje?

Miladin Ševarlić je poručio da se oko Kosova i Metohije ne smeju ni po koju cenu praviti bilo kakvi kompromisi na štetu srpskog naroda radi kratkoročne koristi, već da se mora voditi mudra politika. U znak protesta, u prvoj polovini maja započeo je kraći štrajk glađu i tada je rekao: ” Srbija ne priznaje državu Kosovo, a tera svoje građane da postanu članovi njihove skupštine i vlade. To je veleizdaja.”

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here