U Bolnici „Sveti Vračevi“ u Bijeljini obavljene su dvije operacije prostate kod pacijenata, novim medicinskim aparatom, za čiju je nabavku Gradska uprava Bijeljina donirala 50.000 KM. Ovo je „zlatni standard“ u hirurgiji kojim će ubuduće, pacijentima u gradskoj bolnici prilikom operativnih zahvata, biti pružen najviši stepen usluge, rečeno je prilikom predstavljanja savremenog aparata.

Gradska uprava je podržala ovu akciju kako bi pomogla modernizaciju opreme u gradskoj bolnici, a ovo je kaže gradonačelnik Mićić mali dio pomoći lokalne uprave. Pohvalio je društveno odgovorne kompanije koje su takođe podržale akciju menadžmenta bolnice. Zdravstvene ustanove u gradu i ubuduće kaže gradonačelnik mogu računati na podršku Gradske uprave.

Vraćamo se donatorskim aktivnostima koje smo zajedno sa lokalnim privrednicima i Gradskom upravom započeli još prije pandemije virusa korona, kako bi unaprijedili rad bijeljinske bolnice, rekla je direktor ove zdravstvene ustanove Milica Lovrić. Ona dodaje da će zahvaljujući Gradskoj upravi koja je donirala sredstva za nabavku ovog aparata, pacijentima biti pružen najviši stepen usluge u bijeljinskoj bolnici.

Aparatom koji je dobila bijeljinska bolnica moći će da se izvodi 99 odsto operacija prostate i neće biti potrebe za slanjem pacijenata u neku drugu zdravstvenu ustanovu. Prednost ovog aparata je i ta, što se njim mogu raditi i operacije tumora bešike, rečeno je danas.