Aleksandar Karakašević: Plasman na Olimpijske igre je ogroman uspeh srpskih stonotenisera

0
510

Za reprezentaciju uvek treba da igraju najbolji i rezultat kao što je plasman na Olimpijske igre neće izostati, rekao je predsednik Stonoteniskog saveza Srbije Aleksandar Karakašević, komentarišući istorijski uspeh srpskih stonotenisera, koji su se po prvi put plasirali na Olimpijske igre u ekipnoj konkurenciji.

Na Olimpijske igre u Tokiju nisu se plasirale mnoge zemlje koje važe za svetske sile u stonom-tenisu. Srbiji je to uspelo i po prvi put u ekipnoj konkurenciji srpska stonoteniska reprezentacija učestvovaće na Olimpijskim igrama. Muška stonoteniska reprezentacija Srbije, u sastavu Marko Jevtović, Žolt Pete i Dimitrije Levajac izborila je plasman na Olimijske igre pošto je u finalu kvalifikacija savladala selekciju Hong Konga rezultatom 3:2 u pobedama. Kako komentariše ovaj istorijski uspeh srpskog stonog-tenisa pitali smo predsednika Stonoteniskog saveza Srbije, Aleksandra Karakaševića.

O uspehu stonoteniske reprezentacije Srbije još uvek se priča. Selektor reprezentacije Miloš Đukić kaže da je plasman na Olimpijske igre promenio planove. “Najiskrenije, niko nije imao velika očekivanja pre odlaska na kvalifikacije. Desila se najveća senzacija u celom stonoteniskom svetu. Zahvaljujući igračima, koji su dali svoj maksimum i više od toga, oni su zaista pružili više nego što je u ovom momentu bilo i za očekivati”, rekao je Đukić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here