SRS = SNS

0
1354

OTKRIVAMO: Kako se radikali primoravaju da postanu naprednjaci?

Srpska radikalna stranka odavno je postala ekspozitura Srpske napredne stranke. Od nekada najjače opozicione stranke ostao je samo pepeo i dim, iz dana u dan omiljeni opozicionar Aleksandra Vučića, Vojislav Šešelj, radi na uništavanju Srpske radikalne stranke zarad ličnog interesa koji se ogleda u ogromnoj svoti novca na mesečnom nivou.

Poslednji primer uništavanja i urušavanja stranke je gradski odbor u Zrenjaninu koji je zahvaljujući Vojislavu Šešelju doveden do propasti.

Pokrajinski poslanik i do nedavno član Srpske radikalne stranke Danijel Radić, godinama unazad je građanima Zrenjanina ukazivao na kriminalna dela Gorana Kneževića, Nenada Karapandže i Čedomira Janjića. Kao jedini čovek koji je imao hrabrosti, snage i volje da istupi i javno kaže šta se sve radi u našem gradu postao je ličnost koja uživa veliku podršku Zrenjaninaca.

Od momenta kada je počeo da iskazuje svoje nezadovoljstvo zbog stanja u kom se nalazi grad Zrenjanin – koji je pod dirigentskom palicom Gorana Kneževića, Nenada Karapandže i njihovih poslušnika, izložen je ogromnim pritiscima, što i sam potvrđuje.

Poslednji pokušaj da se  Danijelu Radiću zašiju usta ili odseče jezik odigrao se 29. Maja 2020. godine kada ga je predsednik opštine, Žitište Mitar Vučurević, kontaktirao s namerom da sednu i razgovaraju.

Tokom razgovora predsednik opštine Žitište, Mitar Vučurević, inače blizak saradnik aktuelnog ministra privrede Gorana Kneževića više puta je insistirao na dogovoru i pregovorima Danijela Radića sa ljudima iz Srpske napredne stranke.

Kako Danijel Radić po ko zna koji put nije prihvatio kompromis i saradnju sa Srpskom naprednom strankom, odmah sutradan usledilo je iscenirano hapšenje za montirani prekršajni proces. Kako sve to nije dalo rezultata vođa kriminalnog kartela Srpske napredne stranke u Zrenjaninu Goran Knežević pribegao je drugom uspešnijem planu koji je dao rezultat. Lično se Vojislav Šešelj postarao da se lista koju je predvodio Danijel Radić povuče iz izborne komisije, prepravi i ponovo preda. Đurađ Jakšić, pokrajinski poslanik Srpske radikalne stranke, po naređenju Vojislava Šešelja i uz njegovo lično ovlašćenje dobio je zadatak da taj plan sprovede u delo, a pomoć i kompletnu logistiku je dobio od funkcionera Srpske napredne stranke. 734 potpisa podrške građana Zrenjanina ukradeno je i predato kao podrška kandidatima za odbornike ispred Srpske radikalne stranke koji nisu ni znali da su na listi, niti su dali saglasnost da budu kandidati za odbornike. O svemu tome svedoče odbornici sa liste, Budimir Topalović i Mile Ančin.

Danijel Radić je rekao Vojislavu Šešelju da ne želi da sarađuje sa Srpskom naprednom strankom, na šta se prisiljava, da neće da mu centrala komanduje i kadrira ljude u gradskom odboru u Zrenjaninu što je podstaklo Vojislava Šešelja da donese sramnu odluku i bude nalogodavac za otimanje liste i potpisa podrške. Radiću su podršku dali mnogi sugrađani, ali i aktivni članovi Srpske radikalne stranke. Predsednik okružnog odbora Srpske radikalne stranke Nebojša Obrknežev jedan je od prvih saradnika koji je stao uz Danijela Radića. Zbog svega toga izložen je pritiscima od strane stranačkih kolega, ali i lično od Vojislava Šešelja, jer je rekao da želi da podnese ostavku.

Po mišljenju Vojislava Šešelja svaki član Srpske radikalne stranke treba da se odrekne svoje slobode zarad njegovog ličnog interesa, jer je stranku pretvorio u privatnu firmu u kojoj se samo njegov sin Aleksandar i on nešto pitaju. Nebojša Obrknežev u telefonskom razgovoru je takođe naveo da su se pojedinci izuzetno trudili da bi ostvarili neki rezultat, ali sve to Vojislava Šešelja nije zanimalo.

Srpska radikalna stranka 2016. godine osvojila je 8,10 % podrške građana koji su izašli na izbore, danas, po istraživanjima, Srpska radikalna stranka bori se za cenzus, pa iz tih razloga običnim ljudima nije jasno kako Vojislav Šešelj oseća da danas stranka stoji bolje kada se dovodi u pitanje prelazak cenzusa od 3%.

Svim građanima Zrenjanina je jasno zbog čega je Danijel Radić hapšen i da je žrtva političkog progona, postavlja se samo pitanje koliki je kredibilitet osobe koja govori o Danijelu Radiću, kada je Vojislav Šešelj osoba koja zapravo uživa u skandalima i publicitetu.

Vojislav Šešelj više ni ne krije saradnju sa Aleksandrom Vučićem, pa tako otvoreno u razgovoru sa predsednikom opštinskog odbora Sečanj, Milanom Dujkovićem govori da se posle izbora na svim nivoima ulazi u vlast sa Srpskom naprednom strankom.

Svi građani Republike Srbije koji izađu na ove izbore postaće žrtve manipulacije pojedinaca koji se bave politikom isključivo zbog ličnog interesa, a građane pretvaraju u taoce dok lične ciljeve ne sprovedu. Otkrili smo vam direktnu povezanost između Srpske radikalne stranke i Srpske napredne stranke. Takva je situacija i sa drugim strankama koje se predstavljaju kao opozicione. Iz tih razloga svaki građanin treba dobro da se preispita, da li će izaći na ove izbore i na taj način dati legitimitet izbornoj prevari koja sledi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here