Dačić sa ambasadorom Francuske o bilateralnim odnosima

0
90

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić sastao se sa ambasadorom Francuske Žan Lujem Falkonijem. Obostrano je konstatovano da su bilateralni odnosi dve zemlje veoma dobri i da beleže konstantno unapređenje, kako kada je reč o političkom dijalogu, tako i u sferi ekonomske saradnje.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić sastao se sa ambasadorom Francuske Žan Lujem Falkonijem. Ministar Dačić je u razgovoru izrazio žaljenje zbog velikog broja žrtava tokom pandemije virusa COVID-19 i uverenje da će Francuska, kao i čitav svet snažnim i odlučnim delovanjem prebroditi ovaj izazov bez presedana i izuzetno težak period u kojem se našao čitav svet. Takođe, izrazio je zahvalnost na pomoći koju je Francuska uputila Srbiji u vreme kada se i sama suočavala sa pandemijom.

Ambasador Falkoni je istakao izuzetnu saradnju sa Ministarstvom spoljnih poslova tokom pandemije i posebno zahvalio na pomoći u repatrijaciji građana Francuske.

Obostrano je konstatovano da su bilateralni odnosi dve zemlje veoma dobri i da beleže konstantno unapređenje, kako kada je reč o političkom dijalogu, tako i u sferi ekonomske saradnje. Takođe, pozitivno je ocenjena i saradnja na multilateralnim planu.

Sagovornici su razgovarali o nastavku dijaloga Beograda i Prištine, kao i najavljenim aktivnostima specijalnog izaslanika EU za dijalog Miroslava Lajčaka.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here