Mislim da Kapetan Dragan treba da se bavi humanitarnim radom i oslobađanjem Srba koji su u zatvoru. Za Srbe je Kapetan Dragan heroj, a za Hrvate ratni zločinac rekao je za KTV pisac Dejan Lučić.

Kapetan Dragan se vratio u Srbiju posle višegodišnje kazne koju je odslužio u hrvatskom zatvoru. U svojoj TV ispovesti naveo je Dejana Lučića kao čoveka koji ga je prvi odveo u Krajinu gde će kasnije formirati svoje Knindže. Kako Lučić komentariše povratak Kapetana Dragana i njegovu najavu da će se kandidovati na nastupajućim izborima?

Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, nedavno je pušten iz zatvora u Lepoglavi gde je služio kaznu zbog navodnog počinjenog ratnog zločina.

On je posle puštanja proteran iz Hrvatske.

Vasiljkovića su u Lepoglavi u ranim jutarnjim satima, krajem marta preuzeli policajci koji su ga prebacili do graničnog prelaza Bajakovo gde je proteran iz Hrvatske na osnovu rešenja o zabrani ulaska i boravka na području evropskog ekonomskog prostora u trajanju od 20 godina, javila je Hina.

Vasiljković je pravosnažno osuđen na 13 i po godina zatvora zbog navodnog ratnog zločina u Kninu i Glini tokom rata. Po povratku u Srbiju prvi javni televizijski nastup je imao na KTV televiziji, na kojoj je rekao da će se posvetiti rodoljubivim poslovima.