Dejan Lučić: Kapetan Dragan – Srbima heroj, Hrvatima zločinac

0
322

Mislim da Kapetan Dragan treba da se bavi humanitarnim radom i oslobađanjem Srba koji su u zatvoru. Za Srbe je Kapetan Dragan heroj, a za Hrvate ratni zločinac rekao je za KTV pisac Dejan Lučić.

Kapetan Dragan se vratio u Srbiju posle višegodišnje kazne koju je odslužio u hrvatskom zatvoru. U svojoj TV ispovesti naveo je Dejana Lučića kao čoveka koji ga je prvi odveo u Krajinu gde će kasnije formirati svoje Knindže. Kako Lučić komentariše povratak Kapetana Dragana i njegovu najavu da će se kandidovati na nastupajućim izborima?

Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, nedavno je pušten iz zatvora u Lepoglavi gde je služio kaznu zbog navodnog počinjenog ratnog zločina.

On je posle puštanja proteran iz Hrvatske.

Vasiljkovića su u Lepoglavi u ranim jutarnjim satima, krajem marta preuzeli policajci koji su ga prebacili do graničnog prelaza Bajakovo gde je proteran iz Hrvatske na osnovu rešenja o zabrani ulaska i boravka na području evropskog ekonomskog prostora u trajanju od 20 godina, javila je Hina.

Vasiljković je pravosnažno osuđen na 13 i po godina zatvora zbog navodnog ratnog zločina u Kninu i Glini tokom rata. Po povratku u Srbiju prvi javni televizijski nastup je imao na KTV televiziji, na kojoj je rekao da će se posvetiti rodoljubivim poslovima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here